Підперли двері ломом: на Буковині священники УПЦ МП не пускали до храму труну із загиблим солдатом

Підперли двері ломом: на Буковині священники УПЦ МП не пускали до храму труну із загиблим солдатом

Укрінформ
У селі Задубрівка Чернівецької області УПЦ МП не дозволили занести труну з загиблим військовослужбовцем. Віряни ПЦУ зайшли в храм силою. Інцидент відбувся під час похорону українського військового Івана Назарія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

"Сьогодні ховаємо третього воїна з нашого села. Їх усіх не заносили до церкви. Люди вже не могли цього терпіти. Ми маємо документи, що можемо користуватися храмом. Мама просила занести тіло до церкви. Спочатку хотіли добитися цього мирним шляхом, але довелося силою", – пояснила парафіянка ПЦУ Сидора.

Віряни зауважують, – це було вперше за чотири роки, коли їм вдалося потрапити всередину храму. До цього вони були змушені молитися виключно у дворі.

Читайте також: У Львові розгорілися сварки під храмом УПЦ МП, що перейшов до ПЦУ

Цього разу священнослужитель УПЦ московського патріархату знов відмовився і тоді люди пішли у святиню силою.

Як стверджує один з учасників події, Олександр Сергієнко, всередині їх зустріли троє чоловіків та священнослужитель. Вони намагалися перешкодити людям потрапити в храм, проте у них не вийшло.

«Вони використовували проти нас вогнегасники, щоб не пустити до церкви. Але ми змогли зайти. Центральні двері храмом вони підперли ломом. Ми це акуратно прибрали й відкрили двері, щоб занести тіло героя всередину», – розповів один з чоловіків.

Читайте також: СБУ викрила колишнього настоятеля храму Ізюмської єпархії УПЦ МП, який «освячував» колони окупантів

Крім того, ще одна з очевидиць Тетяна стверджує, що хоч люди й випровадили московських священників, проте ніхто їх не бив та не штовхав. Частина людей змогла зайти через бічні двері храму.

Натомість в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ заявили, що 40 людей захопили святиню. Крім того, повідомляють, що настоятеля храму Віталія госпіталізували.

«Спиляли двері. Увірвалися в храм. Б'ють православних вірян. Поліція не приїхала взагалі...», – написали в УПЦ МП.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні громада львівського кафедрального собору УПЦ МП перейшла до ПЦУ.

Фото: Суспільне Чернівці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-