У Калуші відкрили прихисток для переселенців, який облаштували в будівлі колишнього дитсадка

У Калуші відкрили прихисток для переселенців, який облаштували в будівлі колишнього дитсадка

Фото
Укрінформ
У Калуші відкрили ще один прихисток для переселенців. Його облаштували в будівлі колишнього дитсадка «Теремок». 

Про це у Фейсбуці повідомляє Калуська міська рада, передає Укрінформ.

«Ще один прихисток у Калуській громаді відкрив свої двері для ВПО. Початком став день 21 грудня 2022 року, коли було затверджено проєкт меморандуму про взаєморозуміння між Калуською міською радою та Благодійною організацією «Благодійний Фонд Мув Юкрейн» та тісної співпраці щодо ремонту приміщення для проживання внутрішньо переміщених осіб у приміщенні колишнього садочка «Теремок», - повідомляє Калуська міська рада.

Зазначається, що для цього в будівлі провели ремонт на загальну суму 2 млн грн. Координатором проєкту стала БО «Благодійний Фонд «МУВ ЮКРЕЙН». Фонд найактивніше поповнюється за кошти донорів зі Швейцарії та США.

«Прихисток «Теремок» облаштований для 45 внутрішньо переміщених осіб із соціально незахищених верств населення, серед яких матері з дітьми, багатодітні сім’ї, особи з інвалідністю, особи похилого віку, одинокі люди, які проживали в ЗДО «Золотий ключик», - інформує міськрада.

Силами Калуської міської територіальної громади вдалося зробити дорогу до приміщення, провести роботи зі збільшення електричної потужності будівлі та ремонт системи водопостачання й опалення. Також для прихистку придбали меблі, карнизи, пошили гардини та здійснили прибирання та благоустрій території на загальну суму понад 1,2 млн грн.

У Калуській громаді це вже другий проєкт, реалізований для створення тимчасового житла для переселенців. Першим стала філія Калуського ліцею №20, що у селі Мостище. Загалом, в Івано-Франківській області облаштували понад 80 прихистків для ВПО.

Читайте також: Лубінець розповів про особливості реєстрації переселенців з тимчасово окупованих територій

Як повідомляло агентство, від початку війни в Івано-Франківській області прийняли більше 150 тисяч переселенців. Зокрема, у Калуській громаді – майже 11 тисяч ВПО.

Фото: Калуська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-