На Житомирщині священник УПЦ МП вдарив по голові хлопчика – поліція відкрила справу

На Житомирщині священник УПЦ МП вдарив по голові хлопчика – поліція відкрила справу

Фото, відео
Укрінформ
У селищі Іршанськ на Житомирщині під час зборів релігійної громади стався конфлікт між місцевими жителями та служителями Української православної церкви московського патріархату, під час якого постраждав хлопчик.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ГУНП у Житомирській області.

«2 квітня на території церкви Святої Покрови у селищі Іршанськ відбувалися збори релігійної громади. На місці події для забезпечення правопорядку працювали поліцейські. Під час заходу правоохоронці припиняли всі спроби фізичного протистояння. Водночас надійшло кілька повідомлень щодо протиправних дій, у тому числі завдання удару по голові 12-річному хлопчику», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановлюють всі обставини та свідків події і збирають письмові та відеосвідчення учасників заходу. Поліція розпочала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією – ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу.

Читайте також: Священнику УПЦ МП, який пошкодив у Лаврі техніку журналістів, повідомили про підозру

За інформацією керуючого Житомирсько-Овруцькою єпархією ПЦУ єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, напередодні громада храму Святої Покрови УПЦ московського патріархату ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України.

У соцмережах поширюють відео інциденту під час зборів релігійної громади в Іршанську.

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькому біля Свято-Покровського кафедрального собору УПЦ, де вранці 2 квітня стався інцидент з побиттям військового, увечері сталися сутички між активістами та представниками УПЦ МП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-