На Прикарпатті стару будівлю перетворили на прихисток для переселенців

На Прикарпатті стару будівлю перетворили на прихисток для переселенців

Фото
Укрінформ
У селі Вербовець на Прикарпатті будівлю колишнього навчального корпусу Старокосівського ліцею перетворили на прихисток для 40 переселенців.

Про це у Фейсбуці повідомив Косівський міський голова Юрій Плосконос, передає Укрінформ.

«Вчора проведено останні роботи - заміна дверей аварійних виходів і на цьому роботи завершені. Громада замість чотирьох стін і даху отримала приміщення, в якому можуть проживати близько 40 людей з непоганим рівнем комфорту», - зазначив Плосконос.

За його інформацією, у старій будівлі колгоспної контори останнім часом навчалось близько 200 дітей. Втім, їх перевели в інше приміщення через відсутність у корпусі будь-яких комунікацій та внутрішніх туалетів. У громади залишилась добротна будівля площею понад 400 кв. м із дахом та панельними перекриттями між поверхами. Під час останніх ремонтних робіт провели центральну каналізацію та водопостачання. Зробили косметичний ремонт, утеплили горище, замінили систему опалення та двері. Також провели заміну автоматики газового котла, електричну проводку на обох поверхах і багато іншого.

«В одному з колишніх класів зроблено сучасний санвузол з двома душовими, вентиляційною системою, в іншому - кухня, обладнана сучасним кухонним професійним обладнанням… колишній актовий зал залишено як простір для спільного перебування, відпочинку, проведення заходів», - додав Плосконос.

Він зазначив, що з місцевого бюджету на ці роботи скерували близько 1 млн грн, з обласного – 1,6 млн грн. Також залучили кошти п’яти різних міжнародних благодійних організацій.

«Всього на проведення робіт, закупівлю матеріалів та обладнання витрачено понад 4 млн грн», - сказав мер Косова.

На його переконання, після війни, коли люди повернуться додому, Косівська громада зможе використовувати це приміщення для своїх потреб. Адже тепер це – актив для місцевих, а не валіза без ручки, додав він.

Читайте також: Британія і Польща побудують в Україні два містечка для переселенців

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни в Івано-Франківській області прийняли понад 150 тисяч переселенців. Для них вдалося створити 88 прихистків.

Фото: Фейсбук Юрія Плосконоса

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-