Школярка з Вінниччини, яка образила пам'ять військових, вибачилася за свої слова

Школярка з Вінниччини, яка образила пам'ять військових, вибачилася за свої слова

Укрінформ
Школярка з Вінниччини, яка в Інстаграмі «побажала» перевернутися у домовині загиблим військовим, бо у неї на похороні захисника лопнула підошва чобіт, вибачилася за свої слова.

Повідомлення про цей інцидент у Фейсбук-спільноті Гніванської територіальної громади, де мешкає дівчина, опублікувала користувачка з ніком Mila Pasieka.

«Нехай це набуде загалу всюди! Я хочу, щоб ця молода пані Люба не знала і не мала спокою у нашому Гнівані! Як можна так зневажати наших Героїв? У неї тріснула підошва, бо вона на декілька хвилин приспустилась на коліно, а у людей, які хоронять свого Героя, тріснуло все життя», - написала Pasieka.

Дівчину обурив пост школярки в Інстаграмі, в якому вона з використанням ненормативної лексики відгукнулася про свою «втрату» через участь у ритуальному заході. Її допис в акаунті під ніком trawvwka містив, зокрема, такий текст: «Б.. е… коридор, чтоб ваши военные в гробу перевернулись у меня на новых лоферах из-за е… коридора подошва лопнула».

Цей випадок набув широкого негативного розголосу в соціальних мережах. Після цього дівчина в Інстаграмі спробувала вибачитися за свої слова : «Вибачте підписники будь ласка що я зневажила героя України, не бийте мене будь ласка не бийте є…ло (пунктуація та орфографія дописів збережені – ред.)». А згодом закрила акаунт у соцмережі.

Як повідомила Укрінформу начальник відділу освіти Гніванської міської ради Лілія Капула, авторка скандального допису – дитина з неблагополучної сім'ї, проживає з бабусею, «немає кому її виховувати належним чином». Вона припускає, що такий стан речей міг стати однією з причин неадекватної поведінки підлітка.

За її словами, школярка пояснює, що на момент публікації допису вона була сердита, тому й стався такий прояв агресії, і вона негідно висловилась.

«Сьогодні вона дуже жалкує про сказане, вона вже публічно попросила пробачення. Каже, що просто розсердилася, не подумала, і що то була хвилинна реакція», - сказала Капула.

28 березня на сторінці Гніванської територіальної громади у Фейсбуці опублікували відео, на якому дівчина просить пробачення у родини загиблого та всіх мешканців громади.

Посадовиця зазначила, що у вівторок протягом дня з дівчиною працювали представники органів ювенальної превенції та різні соціальні служби. Окрім того, ці фахівці працювали ще й з учнями школи, в якій вона навчається, аби запобігти булінгу. Позаяк «є різні коментарі (у соцмережах – ред.) і різне ставлення» до цієї події з боку земляків і однолітків школярки.

Читайте також: На Черкащині підлітки зняли прапор з могили загиблого воїна задля відео у ТікТоку

Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області, керівництво навчального закладу, в якому навчається школярка, повідомило про даний інцидент поліцію. З дівчиною та її батьком проведені профілактичні бесіди. Відносно батька дівчини поліцейські склали протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-