В Україні сьогодні прогнозують дощі й мокрий сніг

В Україні сьогодні прогнозують дощі й мокрий сніг

Погода
Укрінформ
В Україні 29 березня невеликий мокрий сніг очікується в північних, західних та центральних областях, у східних областях дощитиме, на дорогах місцями ожеледиця, уранці пориви вітру до 20 м/с, вдень до 5° тепла.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

"У північних, вночі і в західних та центральних областях невеликий мокрий сніг (вночі на крайній півночі помірний), у східних областях опади переважно у вигляді дощу (вдень невеликі); на решті території без істотних опадів. На дорогах, крім півдня та сходу, місцями ожеледиця. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с, вночі та вранці в Україні, крім східної частини, пориви 15-20 м/с", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що температура вночі в західних, Житомирській, Київській, Вінницькій та Черкаській областях 0-5° морозу, на решті території від 3° тепла до 2° морозу, на Донеччині та Луганщині 1-6° тепла; вдень 0-5° тепла, на Закарпатті та у південно-східній частині 3-8° тепла; в Карпатах вночі 7-12° морозу, вдень 2-7° морозу.

Читайте також: Закарпаттям пронісся буревій, вітром позривало дахи та повалило дерева

У Києві та області у середу вдень невеликий мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, вранці пориви 15-20 м/с. У столиці температура вдень 0-2° тепла, на Київщині 0-5° тепла.

Синоптики 30 березня опадів не прогнозують, лише вдень у східних областях очікується мокрий сніг; вітер північно-західний, 5-10 м/с; температура вночі 1-6° морозу, в Карпатах до 10° морозу, вдень 4-9° тепла, на сході країни 0-5° тепла.

31 березня у західних та східних областях йтиме помірний дощ (вночі мокрий сніг), вдень у північних та південно-західних областях невеликий дощ, на решті території без опадів; вітер переважно південний, 5-10 м/с; температура вночі 1-6° морозу, у західних та південних областях від 3° тепла до 2° морозу, вдень 6-11° тепла. На дорогах, крім півдня, вночі та вранці місцями ожеледиця.

У Києві та області невеликий дощ ймовірний лише вдень 31 березня. На дорогах вночі та вранці місцями ожеледиця. Вітер північно-західний з переходом на південний, 5-10 м/с. У столиці температура вночі 2-4° морозу, вдень 30 березня 6-8° тепла, 31 березня 8-10°; на Київщині вночі 1-6° морозу, вдень 30 березня 4-9° тепла, 31 березня 6-11°.

Згідно з прогнозом, 1-2 квітня в Україні часом пройдуть невеликі дощі, в Карпатах з мокрим снігом, лише вночі 2 квітня у східних областях без опадів.

Читайте також: На Прикарпатті через сильний вітер знеструмлені 47 підстанцій

Температура вночі 0-6° тепла, вдень 9-15°, 1 квітня у східних та північно-східних, 2 квітня в західних областях 4-10° тепла.

У Києві та області 1- 2 квітня часом накрапатиме невеликий дощ. У столиці температура вночі 4-6° тепла, вдень 12-14°; на Київщині вночі 1-6° тепла, вдень 9-14°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-