У трьох областях України через негоду 235 населених пунктів залишилися без світла

У трьох областях України через негоду 235 населених пунктів залишилися без світла

Укрінформ
Через погіршення погодних умов у У Чернівецькій області знеструмлені 45 населених пунктах, на Одещині - 28, а на Львівщині - 162.

Про це повідомляє у Телеграмі АТ "Чернівціобленерго", передає Укрінформ.

"Станом на 09:00 вимкнено 21 повітряну лінію – ПЛ-10 кВ, 441 трансформаторну підстанцію – ТП 6-10 кВ, знеструмлено 18 310 споживачів у 45 населених пунктах", – йдеться у повідомленні.

За даними обленерго, енергетики з ночі працюють на місцях пошкодження, щоб якнайшвидше відновити електропостачання. Однак вітер не вщухає, тому може бути більше аварійних відключень.

Читайте також: Споживання електроенергії значно знизилося – Укренерго

В обленерго наголосили, щоб жителі були обережними, не наближалися до пошкодженого електрообладнання та обірваних дротів.

Крім того, як повідомляє ДТЕК у Телеграмі, в Одеській області без електропостачання залишається 28 населених пунктів.

«11 аварійних бригад працюють над відновленням електропостачання для жителів Одеської області. Станом на 10:00 через негоду без світла залишилось 28 населених пунктів. Найбільше постраждав Одеський та Білгород-Дністровський райони», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Галущенко: Маємо профіцит генерації, тому є можливість експортувати електроенергію до ЄС

Водночас, Львівобленерго в Телеграмі повідомило, що через сильний вітер та ожеледь в регіоні знеструмлені 162 населених пункти.

«Станом на 10:00 сьогодні через нічні пориви вітру та ожеледь у Львівській області знеструмлено 80 населених пунктів повністю та 82 — частково у різних районах області», - йдеться у повідомленні.

Зокрема електроенергія повністю або частково відсутня у Пустомитівській, Миколаївській, Жидачівській, Перемишлянській громадах. Також немає світла у населених пунктах Жовківської, Городоцької, Золочівської, Бродівської, Буської, Стрийської, Дрогобицької, Бориславської, Сролівської громад і частково Карпатському РЕМ (Самбірська, Старосамбірська, Турківська частини).

Як повідомляв Укрінформ, синоптики попереджали, що у західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Одеській областях сьогодні очікуються значні опади у вигляді дощу, мокрого снігу та сильного вітру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-