Фахівці з фізичної реабілітації військових пройшли навчання у Хмельницькому

Фахівці з фізичної реабілітації військових пройшли навчання у Хмельницькому

Фото
Укрінформ
Фахівці з фізичної реабілітації поранених військовослужбовців пройшли чотиримісячне навчання у межах спільного проєкту Міністерства внутрішніх справ і Міноборони.

Про це повідомляє у Фейсбуці відділ комунікації поліції Хмельницької області, передає Укрінформ.

"На базі ДУ "ТМО МВС України по Хмельницькій області" відбувся завершальний етап чотиримісячної підготовки лікарів з фізичної реабілітації поранених захисників. Сьогодні фахівці з різних медичних закладів системи МВС та МОУ склали відповідні заліки і отримали сертифікати", - йдеться у повідомленні.

Начальник військово-медичного клінічного лікувально-реабілітаційного центру ЗСУ, полковник медичної служби Андрій Кіх зазначив, що історія української реабілітаційної науки бере відлік з початку військових дій у 2014 році. Проте іноземні фахівці зазначають, що українцям за такий короткий час в галузі реабілітації військових вдалося зробити значний поступ, на який в інших країн йшло 50-60 років.

Бригадний генерал медичної служби, начальник Української військово-медичної академії Валерій Савицький високо оцінив базу і реабілітаційний потенціал хмельницького центру. Оскільки головний військово-медичний центр Міноборони в Ірпені під час військових дій був сильно пошкоджений, МВС запропонувало провести спеціалізацію реабілітологів у Хмельницькому.

Загалом від початку повномасштабної війни в медичних закладах системи МВС реабілітацію пройшли вже понад 4,5 тисячі захисників.

Читайте також: Як отримати безоплатні послуги з реабілітації у стаціонарі – роз’яснення МОЗ

За словами начальник відділу медичної реабілітації департаменту охорони здоров’я та реабілітації МВС України Андрія Лети, зараз поряд з поліцейськими, нацгвардійцями, прикордонниками, рятувальниками в закладах відомства реабілітацію проходять військовослужбовці ЗСУ, співробітники зовнішньої розвідки.

Як повідомлялося, перше на Закарпатті реабілітаційне відділення для поранених захисників працюватиме на базі Мукачівського військового госпіталю.

Фото: Поліція Хмельницької області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-