Вінниця запускає у віддалені райони міста тролейбуси власного виробництва

Вінниця запускає у віддалені райони міста тролейбуси власного виробництва

Фото
Укрінформ
У Вінниці відкрили два нові тролейбусні маршрути у віддалені райони міста, перевезення здійснюватимуть тролейбусами власного виробництва VinLine з автономним ходом.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«На Хутір Шевченка та район «Академічний» відсьогодні їздитиме тролейбус. Нові маршрути відкрили завдяки тролейбусам VinLine з автономним ходом на 20 км», - написав Моргунов.

За його словами, фахівці КП «Вінницька транспортна компанія» зібрала три такі тролейбуси на базі кузова Otocar. Дві машини випустили на маршрут № 14Б «Залізничний вокзал – Мікрорайон «Академічний» та один – на № 15Б «Вишенька – Хутір Шевченка». Раніше на цих віддалених напрямках працювали лише автобуси та маршрутки.

Тролейбуси VinLine, які випускають у Вінниці / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

Посадовець зазначив, що вінницькі транспортники планують виготовити ще два тролейбуси власного виробництва. А загалом міська влада планує повністю замінити парк тролейбусів на машини з низькою підлогою, адаптованою до потреб маломобільних груп населення.

Як повідомлялось, КП «Вінницька транспортна компанія» з 2019 року виготовили 12 тролейбусів VinLine, 7 з них мають опцію автономного ходу на 20 км.

2 березня у Вінниці вийшли на маршрут 10 тролейбусів Solaris Trollino, які місто закупило у Польщі. Це перша партія машин, які мають замінити на маршрутах старі тролейбуси ЗіУ.

Читайте також: Організація Save the Children предала допомогу в освітні заклади Вінниці

У 2021 році КП «Вінницька транспортна компанія», найбільший пасажироперевізник міста, придбала 10 автобусів Otokar турецького виробництва, які працюють на газі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-