На Миколаїщині почали розміновувати сільськогосподарські землі

На Миколаїщині почали розміновувати сільськогосподарські землі

Укрінформ
У Миколаївській області розпочали пріоритетне розмінування земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомив заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, передає Укрінформ з посиланням на Міністерство аграрної політики України в Телеграмі

«У Миколаївській області розпочали пріоритетне розмінування земель сільськогосподарського призначення», - зазначив Башлик за підсумками роботи Міжвідомчої робочої групи з питань гуманітарного розмінування.

Зокрема, під час засідання учасники обговорили питання доопрацювання Плану заходів щодо розмінування земель сільськогосподарського призначення та подання документа Національному органу протимінної діяльності на затвердження.

Читайте також: Україні терміново потрібна міжнародна підтримка з розмінуванням сільгоспземель - Мінагрополітики

Також було розглянуто питання стану виконання робіт з гуманітарного розмінування в окремих регіонах України.

Крім того, опрацьовувалося питання удосконалення нормативно-правової бази з метою прискорення розмінування, а також усунення перешкод по залученню в процес приватних та міжнародних операторів. Зокрема, опрацьовувалося питання використання вибухових та піротехнічних матеріалів неурядовими операторами протимінної діяльності тощо.

Як повідомлялося, Міністерство аграрної політики та продовольства сподівається, що до середини травня розчистять щонайменше 30-40% замінованих сільськогосподарських земель Миколаївської, Херсонської та Харківської областей. Для вирішення питання із розмінуванням с/г земель Україна сподівається на міжнародну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-