Декомунізація у Запоріжжі: на будинку з баштою встановили тризуб замість зірки

Декомунізація у Запоріжжі: на будинку з баштою встановили тризуб замість зірки

Укрінформ
У Запоріжжі на будинку з баштою, який знаходиться на центральному проспекті, замість зірки встановили тризуб. Продовжили процес "декомунізації" за ініціативи громадської організації.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив директор обласного департаменту культури та інформаційної політики Запорізької ОВА Владислав Мороко.

"Є громадська організація, яка виступила з ініціативою змінити зірку на тризуб. Це доведення до кінця того, що ми почали з 2015 року в рамках Закону України "Про декомунізацію". Громадська організація, членами якої, наскільки мені відомо, є військові, все зробила сама, сама фінансувала і роботи. Ми, на жаль, не завершили тоді (у 2015 році) процес декомунізації. Якщо не вийшло тоді в рамках закону, то нехай це буде в рамках ініціатив", - сказав чиновник.

Читайте також: На Черкащині виставили на продаж бронзового Леніна

Через зірку на башті будинок називали "запорізьким кремлем". Проєкт будинку розроблявся за участю архітектора Ісаака Леонтійовича Козлінера. Він є прикладом оригінальної повоєнної неокласики. Будинок зздений на початку 1950-х на замовлення Запорізького коксохімічного заводу. На вежі будинку й досі є абревіатура заводу-замовника.

Фото: Суспільне Запоріжжя

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-