На Київщині та Житомирщині можливі обмеження споживання електроенергії

На Київщині та Житомирщині можливі обмеження споживання електроенергії

Укрінформ
Станом на 11:00 17 березня виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання, але у Києві та у Київській і Житомирській областях можливі обмеження споживання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Споживання зберігається на рівні п’ятниці минулого тижня. Працюють усі види електростанцій. Триває водопілля, тож активно працюють гідроелектростанції. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Також триває незначний імпорт електроенергії», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через наслідки російської атаки 9 березня можливі обмеження споживання у Києві, у Київській та Житомирській областях. Для відновлення надійного електропостачання великих міст до рівня, який був в енергосистемі до повномасштабного вторгнення, треба більше часу. Енергетики цілодобово працюють над цим.

В інших регіонах обмежень у мережах Укренерго, які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання до областей не доводились.

Читайте також: У Києві та області - стабілізаційні відключення світла

У компанії також підкреслили, що енергетична інфраструктура уздовж лінії фронту регулярно зазнає пошкоджень через артобстріли. Зокрема, у ніч на п’ятницю зазнала обстрілів енергоінфраструктура на Донеччині.

«Продовжуються відновлювальні роботи на всіх об’єктах Укренерго, пошкоджених російськими атаками. Ми робимо усе можливе, щоб якомога швидше відновити надійність електропостачання», – додали в компанії.

Читайте також: російські ракети пошкодили об’єкти генерації електроенергії у восьми регіонах - Шмигаль

Як повідомлялося, росіяни упродовж всієї зими завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-