Евакуаційна група поліції «Білий Янгол» запрацювала в Авдіївці

Евакуаційна група поліції «Білий Янгол» запрацювала в Авдіївці

Фото, відео
Укрінформ
У Авдіївці Донецької області з середи запрацювала евакуаційна група поліції “Білий Янгол”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

“Сьогодні в Авдіївці начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко вручив поліцейським сертифікати про зарахування до рятувального підрозділу. Правоохоронці мають чималий досвід допомоги людям на лінії фронту та пройшли курси парамедиків. Це вже п’ятий спецекіпаж на Донеччині”, - уточнюється у повідомленні.

Вручення сертифікатів відбулося за участю начальника Авдіївської МВА Віталія Барабаша, який підтримав ініціативу поліції щодо створення евакуаційної групи.

Як заявили у Нацполіції, до складу екіпажу “Білий Янгол” увійшли уродженці Авдіївки - поліцейські Геннадій Юдін і Дмитро Соловій, які рятували жителів з початку російського вторгнення. Вони додатково пройшли підготовку з тактичної медицини.

Цю групу поліції було забезпечено броньованим автомобілем і всім необхідним для несення служби на лінії боїв – дитячими бронежилетами, аптечками тощо.

“Авдіївка – стратегічно важливе місто. З 2014 року тут тривають бойові дії, які останнім часом значно посилились. У місті залишаються близько 2000 мешканців, 14 дітей, які потребують порятунку”, - зазначив Осипенко.

За даними НПУ, щодня Авдіївка зазнає близько 20 нищівних російських ударів - працює ворожа авіація, гинуть люди.

Читайте також: У Мінреінтеграції нагадали про евакуаційні потяги з Донеччини, Херсона і Запоріжжя

Окремо правоохоронці уточнили, що ці п'ять екіпажів “Білих Янголів” охоплюють низку напрямків - Авдіївський, Бахмутський, Великоновосілківський, Мар’їнський і Лиманський.

“Поліцейські евакуювали більш як п'ять тисяч людей (зокрема все цивільне населення Мар’їнки), з них близько 400 дітей. Доставили до лікарень понад 150 осіб, завезли у прифронтові населені пункти понад 132 тонни гуманітарної допомоги”, - заявили у пресслужбі.

Читайте також: На Харківщині триває обов'язкова евакуація з Куп'янського району – ОВА

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого поліція Донецької області повідомила, що поліцейські екіпажі “Білі Янголи” вивезли з села Терни Лиманської громади, розташованого на лінії фронту на Донеччині, всіх дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-