На Донеччині загарбники за добу обстріляли 15 населених пунктів, є загиблі та поранені

На Донеччині загарбники за добу обстріляли 15 населених пунктів, є загиблі та поранені

Фото
Укрінформ
На Донеччині російські військові за добу здійснили 30 вогневих атак, постраждали 15 населених пунктів, є вбиті та поранені серед цивільних, пошкоджено школу, цехи заводу, газопровід.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

«Убиті й травмовані цивільні мешканці, 40 руйнувань - результат воєнної агресії росії на Донеччині. За добу окупанти здійснили 30 вогневих атак. Поліцейські фіксують наслідки обстрілів у 15 населених пунктах», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Красногорівка, Часів Яр, Костянтинівка, смт Велика Новосілка, Очеретине, Нью-Йорк, села Максимільянівка, Ласточкине, Кам’янка, Шахтарське, Карлівка, Веселе, Красногорівка, Новокалинове.

На Донеччині загарбники за добу обстріляли 15 населених пунктів /Фото: Нацполіція

російські війська використовували авіацію, РСЗВ «Торнадо-С», «Град», артилерію, міномети, в результаті знищено та пошкоджено 40 цивільних об’єктів, серед яких 13 житлових будинків, школу, цехи заводу, газопровід, трансформатори, гаражі, автомобілі.

«З авіації та «Градів» рашисти били по Авдіївці, поцілили в цехи заводу. Інформації щодо жертв не надходило. З «Торнадо-С» та артилерії окупанти обстріляли Костянтинівку. Руйнувань зазнали заклад освіти, газогін, 3 багатоквартирні та один приватний будинок, гаражі, автомобілі. Є поранені цивільні мешканці», - заявили правоохоронці.

Вони також додали, що внаслідок ворожих атак є загиблий у Максимільянівці та травмовані цивільні у Шахтарському й Часовому Яру.

Читайте також: Ворог зранку обстріляв із мінометів громаду на Сумщині

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадали, що за допомогою поліції 6 березня було евакуйовано ще 188 людей, з початку обов’язкової евакуації - понад 48 800 осіб, серед них 6494 – дітини, 2366 – людей з інвалідністю.

Як повідомлялося, на Донеччині 6 березня внаслідок російських обстрілів загинув один мирний житель, ще семеро поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-