На Черкащині за перейменування міста Ватутіне візьметься суд

На Черкащині за перейменування міста Ватутіне візьметься суд

Укрінформ
Сьогодні в Черкасах відбудеться суд, де вирішуватимуть долю назви Багачеве — саме так після обговорення в громаді планують перейменувати шахтарське місто Ватутіне на Черкащині.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив міський голова Ватутіного Олександр Заборовець.

«Кілька місяців тривало обговорення. Було запропоновано близько 60 варіантів назви міста. Зрештою вирішено було зупинитися на варіанті «Багачеве» — саме так називається розташована в місті залізнична станція. Однак група людей подала позов до суду, бо вважає, що цією назвою ми порушуємо їхні права. Судове засідання кілька разів переносилося і сьогодні має нарешті відбутися», — сказав Заборовець.

За словами міського голови, противники нової назви не проти перейменування, однак заперечують нову назву — Багачеве.

Якщо суд залишить позов без задоволення, тоді нову назву має схвалити Звенигородська районна рада, а потім — Черкаська обласна. Остання інстанція, яка остаточно затвердить назву — Верховна Рада.

Читайте також: В Одесі перейменують Суворовський і Малиновський райони

На думку Заборовця ситуація може піти за схемою перейменування Горішніх Плавнів на Полтавщині. Тоді міська рада пропустила всі терміни для подачі варіантів перейменування міста й замість неї нову назву подав Комітет з питань місцевого самоврядування, який перейменував місто Комсомольськ на Горішні Плавні.

Ватутіне заснували в 1947 році, коли почали розробляти Юрківський басейн бурого вугілля. Назвали його на честь радянського полководця Миколи Ватутіна, який у 20-х роках минулого століття воював проти Армії УНР, а під час Другої cвітової війни був поранений воїнами УПА і помер у Києві в 1944 році.

Фото: novynarnia.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-