Брати-ковалі з Кіровоградщини створили інсталяцію з уламків боєприпасів

Брати-ковалі з Кіровоградщини створили інсталяцію з уламків боєприпасів

Укрінформ
Ковалі Юрій та Олег Гребенюки зі Знам'янки Кіровоградської області створили пересувну інсталяцію з уламків боєприпасів.

Про це розповів Юрій Гребенюк кореспонденту Укрінформу.

«Боєприпаси частково збирав я, коли ми приїжджали до хлопців на позиції, частково мені передавали, коли хлопці приїжджали за волонтеркою до нас, тому що з перших днів ми з братом стараємося допомагати військовим і переселенцям. Інсталяція не тільки наочна, вона ще й з аудіо, ми зробили колонку, яка щохвилини транслює сирену, і чути вибухи й постріли, тобто спочатку лунає сирена повітряної тривоги, потім звук зенітної установки та вибухи», - розповідає майстер.

Фото інсталяції виставлено на сторінці у Фейсбуці Юрія Гребенюка.

Брати зазначають, що інсталяцію створили не лише до роковин повномасштабної війни, вона стосується всього періоду російського нападу, починаючи з 2014 року. Планують показати артоб'єкт в інших містах, а також за кордоном.

Майстри додали до експозиції фотографії з міст, куди відвозили гуманітарну допомогу. Були у Чернігові, Херсоні, Миколаєві, Одесі, Кураховому, Покровську, Часовому Ярі.

Читайте також: В Італії проходить виставка робіт Марії Примаченко - Ткаченко

Волонтерською діяльністю Юрій та Олег займаються з 2014 року, допомагають не лише військовим, а й всім постраждалим від війни.

Брати займаються художнім промислом вже понад 8 років. Художня ковка для майстрів – це спосіб провести вільний час з користю. Навчалися цієї справи самостійно. Загалом творчий доробок братів складає більш як 30 ковальських виробів, які встановлені на Кіровоградщині: у Суботцях, Дмитрівці, Созонівці, Знам'янці, Кропивницькому. Барельєф «Україна» ковалі подарували Київській міській державній адміністрації.

Як повідомляла Кропивницька міська рада, Олег та Юрій Гребенюки створили пам'ятний знак «Дзвін пам'яті», який встановили на Алеї почесних поховань Далекосхідного кладовища у Кропивницькому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-