В Одесі можуть з'явитися вулиці Калинова та Гетьмана Дорошенка

В Одесі можуть з'явитися вулиці Калинова та Гетьмана Дорошенка

Укрінформ
В Одесі члени історико-топонімічної комісії рекомендуватимуть депутатам міської ради змінити назви деяких вулиць та парків.

Про це у Фейсбуці повідомив член історико-топонімічної комісії Олександр Бабич, передає Укрінформ.

«Засідання було майже 3 години, ми розглянули дуже багато питань, але не всі, бо їх було 94. Нові назви. Намагалися повертати історичні або знаходити нові варіанти: меценати, сорти винограду, назви, які пов’язані з місцями, що перейменовуються», - написав Бабич.

Рекомендовані до перейменування Байкальський кут на Калинову вул; Ватутіна - Костецька; Вишневського – Анатра; Декабристів - Мінаєвська; Єлисаветинська - Університетська; Космодем'янської - Мускатна; Космодем'янська - Аліберне; Ушакова- Ріслінга; провулок Краснослобідський - Гетьмана Петра Дорошенка; Кристаловського - Композитора Бортнянського; Ляпідевського - Раллі; провулок Нахімова - Барятинський; провулок Некрасова - Отонівський; провулок Ляпунова - Ляпунових (їх в нашій історії було два брати і обидва професори); Скворцова - Мальовнича; Смоленська - Леоніда Смоленського; Суворівська Алея парка Шевченка - Алея Капітанів; Олександрівська Алея - Мистецька Алея; площа перед театром Музкомедії - Площа білої акації.

Також члени комісії запропонували дати назви алеям Парку Перемоги, які будуть присвячені різним родам військ України.

«І він буде про нашу Перемогу, але ми не будемо віддавати росіянам і ту перемогу над нацизмом теж», - зазначив Бабич.

Історик зазначив, що на засіданні комісії відхилили пропозиції перейменувати Потьомкінські сходи та Єкатеринінську вулицю та площу. В останньому випадку треба дочекатися результатів конкурсу з реконструкції площі, який завершиться в серпні.

«Ухвалено рішення про перейменування Вільямса, Комарова, Кренкеля, Лєванєвського, Ляпідєвського, Молокова, Парка Горького, Парка Космонавтів, провулка Слєпньова і купи дрібних провулків: Ванцетті, Гастело, Дежньова, Мічуріна тощо», - додав Бабич.

Він підкреслив, що ці рішення мають рекомендаційний характер, а крапку в питанні перейменувань поставить сесія міської ради.

Читайте також: Київрада перейменувала дитячу бібліотеку імені Зої Космодем’янської

Як повідомлялося, в Одесі перейменують Суворовський і Малиновський райони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-