У Харкові на Північній Салтівці побудують новий мікрорайон – мер

У Харкові на Північній Салтівці побудують новий мікрорайон – мер

Укрінформ
У Харкові на Північній Салтівці, одному з найбільш постраждалих від російських обстрілів житловому масиві, після завершення війни побудують новий мікрорайон із будинками не вище семи поверхів і з автономним тепло- та водопостачанням.

Про це в марафоні Kharkiv Media Hub розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

«На Північній Салтівці буде і нове будівництво, і реконструкція, і будуть реновації цілих мікрорайонів. Щодо нового будівництва. Це буде найсучасніший мікрорайон. Шести-семиповерхові будинки, не більше, будуть побудовані за всіма новітніми технологіями, енергоощадними, з автономними котельнями та автономним водопостачанням і, звичайно, з підземними паркінгами, які матимуть подвійне призначення – розміщення автівок і укриття», - розповів Терехов.

Зводитимуть новий мікрорайон на незабудованих земельних ділянках Північної Салтівки.

Також мер повідомив, що фахівці працюють наразі і над концепцією розбудови центру міста, який дуже постраждав від ракетних ударів. Зокрема, група архітекторів під керівництвом лорда Нормана Фостера вирішує, як виглядатиме будівля Харківської облдержадміністрації, по якій війська рф 1 березня 2022 року завдали удару двома «Калібрами».

Читайте також: Відшкодування зруйнованого та пошкодженого житла

«Свого часу лорд Фостер робив проєкт Рейхстагу, де залишив центральну частину, а все інше зроблено у сучасному вигляді. Я дуже хочу, щоб ця будівля (облдержадміністрації - ред.) стала пам’яткою, щоб ми пам’ятали ці жахи, залишили центральну частину (вцілілий фасад - ред.), але створили сучасну будівлю державної адміністрації», - сказав Терехов.

Як повідомлялося, у Харкові не підлягають відновленню близько пів тисячі будинків. Півтори тисячі будинків пошкоджені прямими влучаннями. Усього пошкоджень зазнали понад 4600 багатоповерхівок. За рік після початку повномасштабного вторгнення рф відремонтували 135 будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-