На Київщині почали створювати ландшафтний заказник «Ріка-герой Ірпінь»

На Київщині почали створювати ландшафтний заказник «Ріка-герой Ірпінь»

Укрінформ
На Київщині почали створювати ландшафтний заказник «Ріка-герой Ірпінь».

Про це повідомив під час пресконференції в Укрінформі директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

«Якщо у нас є «міста-герої», то чому «героями» не можуть бути річки? Річка Ірпінь захищала Київ ще у 1941 році, коли зупинила 125-ту німецьку дивізію. Захищала ще тисячу років тому, коли на Київ йшла навала половців, печенігів та інших. Ця річка уже тисячу років працює як янгол, який захищає своїми крилами Київ», - сказав Борейко.

Читайте також: Річка-Герой Ірпінь 1000 років рятувала киян. Тепер ми маємо врятувати її

Він зазначив, що під охорону береться фрагмент річки Ірпінь на всій території Білогородської ОТГ. Його загальна довжина 19,7 км, а площа - 198 га.

За словами Борейка, Білогородська сільська рада вже погодила його створення.

Також він повідомив, що у Київського еколого-культурного центру були переговори з керівником Ірпінської ради, але безрезультатні.

«Керівник не підтримав, хоча в Ірпені найважча ситуація. Там ще до повномасштабної війни кілька забудовників залізли в заплаву річки. Якщо у Білгородській громаді таких порушень 20, то в Ірпені близько 50-ти, хоча територія міста менша», - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, під час дослідження річки Ірпінь та її притоків Бобриці й Тростинки були знайдені червонокнижні види рослин та тварин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-