Ексмеру Сновська на Чернігівщині повідомили про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф

Ексмеру Сновська на Чернігівщині повідомили про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру колишньому меру Сновська Чернігівської області у виправдовуванні збройної агресії російської федерації проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому меру Сновська Чернігівської області у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії рф та глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, колишній мер, використовуючи власний обліковий запис у месенджері Телеграм, влітку 2022 року поширював відео зі зверненням президента рф.

Читайте також: СБУ затримала «кримінального авторитета», який майже 10 років тероризував Кривий Ріг

Також він публікував дописи у вигляді відео, де йшлося про підтримку захоплення територій України та звільнення їх від «українських нацистів».

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих матеріалах виправдовування та глорифікації до військових країни-агресора.

Читайте також: Катував тероборонівців: на Харківщині заочно оголосили підозру бойовику «Призрака»

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Служба безпеки України зібрала докази вини муфтія мусульман Криму, який закликав кримських татар допомагати угрупованням загарбника і долучатися до їхніх лав, та оголосила йому підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-