Обмінювати лампи розжарювання на LED у селах почнуть із 25 лютого

Обмінювати лампи розжарювання на LED у селах почнуть із 25 лютого

Укрінформ
З 25 лютого у селах України почне діяти програма ЄС і українского уряду з обміну ламп розжарювання на енергозберігаючі світлодіодні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

«Програма обміну ламп розжарення на нові енергоефективні LED-лампи користується попитом серед населення. За неповний місяць від старту програми українці вже обміняли більше 7 мільйонів ламп. Впевнена, що найближчим часом енергетики відчують суттєве зменшення навантаження на енергосистему, особливо в пікові години», – наголосила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

У міністерстві повідомили, тепер програма почне діяти в 23 тисячах населених пунктів по всій країні. Обміняти лампи зможуть навіть жителі прифронтових населених пунктів Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей. Загалом по селах для обміну буде доступно 6,6 млн світлодіодних ламп.

Через застосунок «Дія» можна попередньо замовити лампи, якщо відділення "Укрпошти" присутні у списку доступних відділень. А для тих, хто не має «Дії», потрібен паспорт, ідентифікаційний код та лампи старого зразка для обміну. Кожна людина може обміняти до 5 ламп старого зразка на 5 нових світлодіодних ламп.

Читайте також: Обмін лампочок: Шмигаль та фон дер Ляєн прийшли на пошту подивитися, як працює програма

Як повідомлялося, програма обміну ламп реалізується Мінекономіки, Міністерством цифрової трансформації та Укрпоштою за підтримки Європейського Союзу. Вона розроблена для підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергії у години пік.

Уже 10 мільйонів світлодіодних ламп отримали обласні центри, великі міста та містечка по всій Україні. Найактивніше обміни відбувалися в Київській (910 тис.), Львівській (610 тис.), Дніпропетровській (735 тис.), Вінницькій (421 тис.), Одеській (400 тис.), Харківській (395 тис.), Черкаській (270 тис.) та Хмельницькій областях (268 тис.).

Програма фінансується Європейським Союзом та має на меті забезпечити Україну 35 мільйонами світлодіодних ламп. Франція також долучилася до реалізації програми, профінансувавши додаткові 5 мільйонів ламп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-