У Мукачеві відновили відкриті екскурсії

У Мукачеві відновили відкриті екскурсії

Фото
Укрінформ
У Мукачеві на Закарпатті для жителів та гостей міста знову проводитимуть відкриті екскурсії — прогулянки безкоштовні, долучатися можуть усі бажаючі.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив радник міського голови Мукачева з питань туризму Олександр Шершун.

Він провів першу екскурсію після перерви, минулої неділі, 19 лютого. На оглядову екскурсію центром Мукачева зібралося кілька десятків людей. Екскурсанти дізналися історію відомих мукачівських памятників Кирила та Мефодія, Берті-бачі сажотруса та кінної скульптури Святого Мартина, у якого є свій секрет — постамент має нішу для діжки з вином, яку відкривають до святомартинських днів у листопаді, коли кроплять землю молодими вином на родючість.

“У місті припинили практику вільних екскурсій із російським вторгненням, пізніше навесні їх проводили для переселенців, аби краще познайомити їх з містом. Такі акції були не лише в Мукачеві, а й в Ужгороді, Поляні, Перечині, Рахові та Синевирській Поляні. В Мукачеві на екскурсії є суспільний запит, але більшість найактивніших гідів задіяні "по вуха" у волонтерській діяльності. У січні сіли з колегами обдумали і вирішили, що раз на місяць протягом року зможемо робити”, - розповів Шершун.

Окрім того, додає він, перейменування вулиць показало, що місцеві жителі так-сяк знають окремі епізоди з історії міста, а загалом з його історією не знайомі. Тому таким чином поєднають приємне з корисним.

Читайте також: Чернігівський музей Коцюбинського просить допомоги у відновленні після обстрілів рф

За словами радника міського голови, наступні екскурсії в Мукачеві будуть присвячені католицькому собору святого Мартина, старій аптеці в місті тощо.

Планується, що пізнавальні зустрічі влаштовуватимуть кожні треті вихідні місяця.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну перейменували понад 500 вулиць, які раніше мали радянські чи російські імперські назви, по всій області таких залишилося ще три сотні.

Фото: Олександр Шершун

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-