На вихідних в Україну прийде весняне тепло, але подекуди з нічними морозами

На вихідних в Україну прийде весняне тепло, але подекуди з нічними морозами

Погода
Укрінформ
У суботу й неділю в Україні очікується похмура погода, але з денними плюсовими температурами, на заході – до +11 °С.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу, 18 лютого, на Закарпатті, в Чернівецькій, Івано-Франківській, а також у південних та південно-східних областях термометри покажуть практично квітневі +9…+11 °С. У Київській, Миколаївській, Полтавській, Черкаській та Чернігівській областях буде майже так само тепло – +7…+9 °С. Найхолодніше буде на сході та північному сході країни: у Дніпропетровській, Сумській, Донецькій, Харківській та Луганській областях стовпчики термометрів не піднімуться вище +2…+4 °С.

Уночі на заході та північному заході очікується близько +2…+4 °С, в Одеській області, на півдні та в центрі – близько 0 °С, на півночі – до -4 °С, а у Луганській та Харківській областях – до -13 °С.

День буде хмарним із проясненнями, можливі невеликі дощі та мокрий сніг.

Читайте також: Минулого року світовий океан встановив черговий температурний рекорд

У неділю, 19 лютого, найтепліше буде на узбережжі Чорного моря – +11…+13 °С. У решті регіонів погода також буде незвично теплою за лютневими мірками. На Закарпатті, в Чернівецькій та Івано-Франківській областях повітря прогріється до +5…+8 °С, у решті західних регіонів, а також на півночі, півдні, південному сході та в центрі – до +4…+6 °С, на сході та північному сході – до +2…+4 °С. Уночі на більшій частині території України температура становитиме близько 0 °С.

На заході та півночі країни неділя буде похмурою з проясненнями, можливі дощі та мокрий сніг. 

Масляний тиждень у більшості областей України розпочнеться з мокрого снігу. У понеділок лише у південних регіонах та на Закарпатті погода буде без опадів.

Найтепліше буде у південних та південно-західних регіонах – до +6…+8 °С. У більшості областей повітря прогріється до +3…+5 °С. На Донеччині, Луганщині, Харківщині та Сумщині очікується близько 0 °С.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-