Українці з найвіддаленіших сіл зможуть отримати LED-лампи до кінця лютого

Українці з найвіддаленіших сіл зможуть отримати LED-лампи до кінця лютого

Укрінформ
Програма з обміну старих лампочок на LED розширює географію, зокрема до кінця лютого послугою зможуть скористатися не лише мешканці обласних центрів, а й українці з найвіддаленіших населених пунктів.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти, передає Укрінформ.

«"Укрпошта" масштабувала програму на всі міста України – наші відділення видають українцям енергоощадні лампи навіть у прифронтовому Краматорську, деокупованому Херсоні та десятках інших українських міст і містечок. До кінця місяця плануємо, що пересувні відділення повезуть LED-лампи у найвіддаленіші села, щоб всі українці могли скористатися можливістю замінити старі жарівки на нові енергоощадні лампи», - зазначив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Він зауважив, що українці вже обміняли у відділеннях "Укрпошти" 5 мільйонів ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Станом на 14 лютого їх обмін відбувається у 2237 відділеннях поштового зв’язку "Укрпошти". Найактивніше обмінюють жителі Києва та області – 585 тис., на Львівщині – 420 тис., Дніпропетровщині – 410 тис., Житомирщині 220 тис., Вінничині 248 тис., Одещині 237 тис., Черкащині – 200 тис. та Хмельниччині 204 тис.

Читайте також: До кінця лютого українці зможуть обміняти до 20 мільйонів старих ламп на LED

Як повідомлялось, програма з обміну ламп стартувала 30 січня в обласних центрах та у великих містах України – Краматорську, Покровську та Кривому Розі. Згодом географія проєкту розширилася – до нього долучилися Донецька та Дніпропетровська області, а також міста та смт по всій країні, окрім окупованих ворогом територій.

Програма є складовою підтримки українського енергетичного фронту з боку Європейського Союзу, який планує надати Україні близько 35 млн LED-ламп. Подати заяву про обмін ламп розжарювання на 5 нових – енергоефективних LED-лампочок можна за допомогою застосунку «Дія». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-