Суд визнав незаконним продаж двох електростанцій на Черкащині

Суд визнав незаконним продаж двох електростанцій на Черкащині

Укрінформ
Рішенням Господарського суду визнано недійсними договори купівлі-продажу Корсунь-Шевченківської та Стеблівської гідроелектростанцій у Черкаській області.

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"Господарським судом розглянуто питання про визнання недійсними договорів купівлі-продажу Корсунь-Шевченківської та Стеблівської гідроелектростанцій, які є об’єктами, що мають загальнодержавне значення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що гідротехнічні споруди є електростанціями з греблями, які утворюють водосховища та забезпечують водопостачання для населення. Особливий статус таких гідроелектростанцій обумовлює необхідність суворого контролю їхньої роботи з метою недопущення техногенних катастроф, що може бути здійснене лише державою.

Читайте також: Суд повернув державі санаторій у Куяльнику вартістю близько одного мільярда

“У судових засіданнях прокурором викладено переконливі позиції щодо незаконності відчуження в приватну власність гідроелектростанцій, які вибули з державної власності за відсутності волі держави, оскільки відповідні рішення про їх відчуження у приватну власність уповноважені державні органи не приймали”, - наголосили у прокуратурі.

За результатами розгляду справи судом ухвалено рішення про недійсність договорів купівлі-продажу нерухомого майна.

Як повідомлялося, влітку минулого року в Корсунь-Шевченківському водосховищі рівень води впав нижче місця водозабору. Місто на добу залишилося без водопостачання.

Фото: chk.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-