Оскарження мовного штрафу мером Харкова: судове засідання перенесли на 1 березня

Оскарження мовного штрафу мером Харкова: судове засідання перенесли на 1 березня

Укрінформ
Судове засідання в справі Харківського міського голови Ігоря Терехова, який оскаржує  постанову Уповноваженого з захисту української мови, перенесли на 1 березня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з Київського райсуду Харкова.

Засідання, призначене на 15 годину 8 лютого, не відбулося, оскільки суддя перебуває в нарадчій кімнаті у зв'язку з іншою справою.

Засідання перенесли на 13:45 1 березня.

Читайте також: Терехов заявив, що попри штраф продовжить спілкуватися з харків'янами російською

Як повідомляв Укрінформ,  24 листопада 2022 року Уповноважений Тарас Кремінь виніс постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за порушення Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” харківським міським головою Ігорем Тереховим. Як зазначалося у постанові, Терехов у зверненнях до мешканців міста Харкова в ефірі телемарафону «Єдині новини» застосовував недержавну мову, чим порушив частину першу статті 12 Закону”.

На початку грудня мер Харкова сплатив штраф у розмірі 3400 грн.

Крім того, Уповноважений виніс постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді попередження за порушення частини 6 статті 27 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», відповідно до якої офіційні інтернет-представництва Харківського міського голови у Facebook та Telegram мають бути виконані державною мовою. Цю постанову й оскаржив Терехов у суді. Хоча наразі в соцмережах уже використовує українську мову.

Як повідомлялося, представники громадських організацій неодноразово зверталися до Уповноваженого через публічні виступи харківських посадовців, зокрема, міського голови Харкова, російською мовою.

18 листопада стало відомо, що відносно Терехова почато адміністративне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-