На Чернігівщині почали монтаж другого модульного мосту від Франції

На Чернігівщині почали монтаж другого модульного мосту від Франції

Фото
Укрінформ
У Чернігівській області розпочали монтаж другого з трьох модульних мостів, який надала Франція.

Про це в Фейсбуці  повідомляє перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг Андрій Івко, передає Укрінформ.

"Подаровані Францією мости на Чернігівщині встановлюємо на важливих гуманітарних напрямках, які забезпечують транспортний зв'язок із Черніговом та громадами області на правому березі річки Десна. Попередньо розібрали завали старого мосту та відремонтували крайні опори, на які встановлюють нові конструкції. Триває монтаж балок прогонової будови", - написав Івко.

За його словами, старий міст постраждав під час активної фази бойових дій на початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ рф на територію Чернігівської області. Після деокупації та розчищення території навесні тут був збудований тимчасовий об’їзд для пропуску транспорту.

Французькі мости виготовлені компанією Matiere за індивідуальними проєктами для кожної локації. Вони здатні витримувати значне навантаження. У європейській практиці їх використовують для цивільних і оборонних цілей. Можуть експлуатуватись як тимчасові переправи, так і постійні.

Читайте також: На Чернігівщині змонтували перший модульний міст із Франції

Як повідомлялося, напередодні на Чернігівщині відкрили перший зі збірних мостів, які регіон отримав з Франції.В Чернігівській області російські війська залишили після себе більше 8 тисяч зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% - це житло. Розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено більше 1100 км автомобільних доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-