У Черкаському зоопарку для обігріву тварин встановили буржуйки

У Черкаському зоопарку для обігріву тварин встановили буржуйки

Фото, відео
Укрінформ
У Черкаському зоопарку встановили буржуйки, щоб під час відключень електропостачання вберегти тварин від переохолодження.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

"Не менше 16 градусів має бути в павільйоні з рептиліями та приматами. Щоб зберегти температуру під час відключень електроенергії, там встановили буржуйку", - зазначає директор зоопарку Євген Ван.

Котячим пощастило менше – поставити буржуйку у їхньому помешканні немає технічної можливості: "Тож ми кидаємо їм солому, сіно, щоб тварина могла сховатися. Там, де великі групи, там трішки легше: пластикові двері та вікна — це те, що забезпечує утримання тепла".

Не можуть без тепла і птахи, які мешкають у зоопарку. Доки не встановили пічки – вони мерзли. "Температура падала до 7-8 градусів плюс, вони погано харчувалися, тому ми переживали, щоб вони не захворіли, не отримали запалення легень. Завдяки пічці тепер тут завжди 18-20 градусів", - сказала співробітниця Оксана Коваль.

Читайте також: Як живе Київський зоопарк під час повномасштабної війни

Світло в зоопарку вимикають щодоби на чотири-п'ять годин, розказує директор Євгеній Ван. Тож у такий спосіб вони підтримують тепло: "Завдяки пічкам ми можемо на довгий час підтримувати необхідну температуру й можемо економити електроенергію і менше витрачати на опалення".

У Черкасах застосовують "червоний" графік відключення електрики. Світло дають на дві години, а вимикають на чотири.

Фото: Суспільне Черкаси

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-