У Ніжині попрощалися з екіпажем, який загинув у авіатрощі в Броварах

У Ніжині попрощалися з екіпажем, який загинув у авіатрощі в Броварах

Фото
Укрінформ
Сьогодні, 21 січня, у Ніжині, на території Спеціального авіаційного загону ОРС ЦЗ ДСНС України попрощалися з екіпажем, який загинув 18 січня в авіакатастрофі гвинтокрила в Броварах.

Про це повідомляє у Фейсбуці Спеціальний авіаційний загін ОРС ЦЗ ДСНС України, передає Укрінформ.

"У Спеціальному авіаційному загоні ОРС ЦЗ ДСНС України відбулася прощальна церемонія зі службовцями, які загинули при виконанні службових обов'язків в авіакатастрофі в Броварах: командиром повітряного судна – інструктором авіаційної ескадрильї спецпризначення Олександром Василенком, пілотом Костянтином Коваленком та бортовим механіком Іваном Касьяновим", - йдеться в повідомленні.

Віддати останню шану загиблим членам екіпажу прийшли представники МВС, ДСНС, Ніжинської районної військової адміністрації, міської влади та особовий склад авіаційного загону.

Читайте також: Авіатроща в Броварах: Веніславський розповів, коли чекати на перші результати розслідування

За інформацією Суспільного, Командир повітряного судна Олександр Василенко родом із Сум. Закінчив Харківський інститут льотчиків, літав на Мі-8, Мі-9, Мі-24. У середині двохтисячних років перебував із миротворчою місією в Ліберії та Сьєрра-Леоне. Учасник АТО. Працював у Ніжинському авіазагоні із 2011 року.

Констянтин Коваленко — пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення, уродженець Львівської області. Він прийшов до Ніжинського авіаційного загону у 2021 році, до цього служив в авіаційній частині у Львівській області. Був учасником АТО.

Бортовий механік Іван Касьянов — корінний ніжинець. Народився 14 вересня 1993 року. З 2000 року навчався в Ніжинській гімназії номер 16. Закінчив Державний університет інфраструктури та технологій. У 2016 почав працювати в ДСНС. У 2017 служив у збройних силах України. Після служби повернувся на роботу до ДСНС. З 2019 року працював автомеханіком на вертольоті Н225. З 2020 став бортовим механіком.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 18 січня у Броварах поруч із дитсадком та житловим будинком упав гелікоптер ДСНС, на борту якого перебували 10 людей, у тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

За останніми даними ДСНС, на місці падіння вертольота виявлено 14 загиблих осіб, серед них одна дитина та 10 осіб, які перебували на борту.

У суботу, 21 січня, із загиблими представниками МВС попрощалися в Українському домі.

Фото: Спеціальний авіаційний загін ОРС ЦЗ ДСНС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-