У деокупованому Ізюмі повністю відновили електропостачання

У деокупованому Ізюмі повністю відновили електропостачання

Укрінформ
У звільненому від російських загарбників місті Ізюм на Харківщині повністю відновили електропостачання.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба АТ «Харківобленерго», передає Укрінформ.

«Фахівці Ізюмського району електричних мереж (РЕМ) заживили останню вулицю з тих, які залишалися знеструмленими в м. Ізюм», - ідеться в повідомленні.

Як розповів начальник Ізюмського РЕМ Віталій Борщ, складність відновлення електропостачання у цій частині міста полягала у рельєфі місцевості та неможливості вести роботи з розмінування через погодні умови.

«Це декілька вулиць поблизу гори Крем'янець. Нам потрібно було дочекатися дозволу саперів, щоб розпочати тут ремонт мережі. Сьогодні, 20 січня, остання знеструмлена вулиця Ізюма буде зі світлом", - запевнив Борщ.

Читайте також: Три обленерго оштрафували через недотримання графіків відключень світла

Він додав, що нині також на завершальній стадії роботи із заживлення сіл Глинське та Забавне, які були знеструмлені з березня 2022 року.

Для більшості споживачів в Ізюмі електропостачання було відновлено ще у жовтні.

Як повідомляв Укрінформ, за даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, станом на 20 грудня електропостачання було відновлено на 75% деокупованих територіях області. 25%, які лишалися, найважчі для відновлення, бо в ці місця важко дістатися, крім того, є значна замінованість та ризики через ворожі обстріли. До 1 лютого заплановано відновити енергопостачання на всіх деокупованих територіях регіону.

Фото: Харківобленерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-