На Закарпатті почався паводок

На Закарпатті почався паводок

Фото
Укрінформ
На Закарпатті почався паводок, рятувальники фіксують підтоплення в деяких мікрорайонах обласного центру Ужгорода, також підтоплені понад 200 га сільськогосподарських угідь в різних районах області, місцеві дороги. Фіксують розмиті дамби на річках та зсув в населеному пункті. 

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила речниця Управління ДСНС України в Закарпатській області Наталя Батир.

На Закарпатті почався паводок / Фото: Олександр Богданов

“На Закарпатті почався паводок, маємо локальні підтоплення, слідкуємо за розвитком ситуації. Станом на 6 ранку 20 січня в місті Ужгород підтоплено 11 дворогосподарств в одному із мікрорайонів. Також в Ужгородському районі залучені рятувальники для відкачування води  в приватних господарствах” - сказала вона. 

Зі слів речниці ДСНС на Закарпатті, також на ранок 20 січня в області підтоплені автодороги місцевого значення. 

“Спостерігається перелив автодороги між селами Тисаагтелек – Малі Геївці. Берегівський район Підтоплена автодорога В.Ком’яти –Шаланки довжиною 200 м, шаром води 15-20 см. Рух заборонений, встановлено знак про заборону руху”, - повідомила вона. 

Також в районі с. В.Ком’яти на Мукачівщині через прорив земляного валу на річці Боржава підтоплені с/г угіддя площею 220 га. Зруйнувало дамбу і на річці Ріка в районі с. Липча.

“Відбулось руйнування берегового кріплення та сухого укосу правосторонньої водозахисної дамби. Зруйноване кріплення на двох ділянках протяжністю 70-80 метрів на кожній ділянці, та руйнування тіла гідротехнічної споруди 30-35 метрів на кожну. Для моніторингу стану руйнації берегоукріплення на аварійній ділянці організовано тимчасове цілодобове спостереження” - сказала Батир.

Також рятувальники зафіксували зсув в Мукачівському районі  біля житлового будинку в селі Абранка.

Зсувом знищено надвірні споруди (літня кухня) та частково пошкоджено господарську споруду (стайня). Травмованих та загиблих немає.

Читайте також: На Закарпатті вперше зафіксували снігову лавину у вересні

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті через надмірні опади очікують паводки на усіх великих річках області, також велика небезпека селевих потоків, зсувів через перезволоження ґрунтів. Інтенсивні опади в регіоні тривають уже третій день, за прогнозами синоптиків вони продовжаться. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-