На Черкащині чоловік розвідував позиції ППО та передавав дані фсб — його затримали

На Черкащині чоловік розвідував позиції ППО та передавав дані фсб — його затримали

Фото
Укрінформ
Служба безпеки під час спецоперації затримала агента російської федеральної служби безпеки, який розвідував позиції української ППО у Черкаській області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Телеграмі.

Зловмисником виявився працівник медичної установи, якого на початку повномасштабного вторгнення рф завербував представник російської спецслужби.

За вказівками агресора він цілеспрямовано об’їжджав територію регіону і збирав інформацію про базування та переміщення підрозділів Сил оборони.

"Насамперед ворожий агент намагався виявити бойові позиції системи протиповітряної оборони та місця дислокації тренувальних центрів Сухопутних військ ЗСУ", - ідеться у повідомленні.

Також він передавав загарбникам координати українських блокпостів та адміністративних будівель правоохоронних органів на території Чернігова.

Крім цього, зловмисник звітував про локації об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі передачі росіянам закритих відомостей про українські об’єкти.

"За даними слідства, зрадник передавав розвіддані своєму російському куратору через анонімний Телеграм-канал у вигляді відміток на електронних картах і фотоматеріалів. Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили мобільний телефон і планшет з доказами законспірованого листування з фсб", - зазначили в СБУ.

Читайте також: На Донеччині СБУ затримала російського агента, який навів ракетний удар по школі та лікарні

Як у Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури чоловіку повідомили про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За клопотанням прокурора підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-