В Одесі затримали на хабарі посадовця Чорноморської міськради

В Одесі затримали на хабарі посадовця Чорноморської міськради

Фото
Укрінформ
Співробітники поліції затримали посадовця однієї з селищних адміністрацій Чорноморської міськради на хабарі, який він вимагав від підприємця за видачу дозволу на розміщення об’єкта торгівлі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

«В Одесі затримали на хабарі посадовця селищної адміністрації, який вимагав кошти від підприємця та отримував їх у кілька етапів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посадовця затримали під час одержання другої частини неправомірної вигоди – 2 500 дол. А в грудні було задокументовано факт одержання ним першого «траншу» як авансу.

Загалом 2 700 дол отримав головний спеціаліст з питань благоустрою однієї з селищних адміністрацій Чорноморської міськради за вирішення питання про видачу дозволу на розміщення об’єкта торгівлі на території ОТГ, заявили в поліції.

Посадовця затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ознаками ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Затримання на хабарі заступника голови Одеської ОВА назвали сигналом для інших посадовців

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацію майна.

Фото: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-