У Харкові демонтували пам’ятники Тихонову та Островському

У Харкові демонтували пам’ятники Тихонову та Островському

Фото
Укрінформ
У Харкові демонтували пам’ятник члену цк кпрс Миколі Тихонову, який мали б прибрати ще кілька років тому згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режимів».

Про це депутат Харківської міської ради Ірина Гончарова-Багалій повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У Харкові демонтували пам'ятник Тихонову. Тому самому двічі герою соцпраці і члену цк кпрс. Не знали, що він досі стояв? На Соборному спуску. Він мав бути демонтований ще у 2016 р. за законом про декомунізацію. Але простояв до кінця 2022. Сподіваюся, тепер на цьому місці встановлять пам'ятник Петру Болбочану, штаб якого знаходився на спуску», - зазначила депутат.

Крім того, днями в місті демонтували пам’ятник радянському письменнику Миколі Островському. Про це повідомив у Фейсбуці голова ГО «Декомунізація. Україна» Вадим Поздняков. Погруддя знаходилося біля входу до центральної дитячої бібліотеки Київського району.

Фото: Pozdniakov Vadym
Фото: Pozdniakov Vadym

Микола Тихонов (1905, Харків - 1997, Московська обл.) - радянський державний і партійний діяч. Голова ради міністрів срср у 1980—1985 рр.

Читайте також: У Черкасах демонтують радянський знак у формі зірки

Микола Островський (1904, Рівненська обл. — 1936, Москва) — радянський письменник; учасник встановлення радянської окупації України та боротьби з повстанським рухом за незалежність. Як письменник відомий романами «Як гартувалася сталь» і «Народжені бурею», які критикують за антиукраїнське зображення борців за незалежність України в 1917—1921 рр.

Перше фото: Iryna Goncharova Bagalij

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-