Голова Одеської ОВА прокоментував рішення суду щодо взяття під варту свого заступника

Голова Одеської ОВА прокоментував рішення суду щодо взяття під варту свого заступника

Укрінформ
Державні посадовці, незалежно від рангу та посад, мають нести невідворотні покарання за будь-які порушення законності.

Так голова Одеської ОВА Максим Марченко прокоментував у Телеграмі ухвалу Приморського райсуду про взяття під варту з правом внесення застави свого заступника Олега Муратова, затриманого правоохоронцями на хабарі, передає Укрінформ.

«Сьогодні відбулось судове засідання щодо обрання запобіжного заходу заступнику голови ОВА Олегу Муратову. Я особисто займав і буду займати принципову позицію щодо будь-яких порушень закону, скоєних посадовими особами», - зазначив Марченко.

Очільник ОВА наголосив, що всі винні мають бути притягнуті до відповідальності та понести невідворотне покарання.

Читайте також: Затримання на хабарі заступника голови Одеської ОВА назвали сигналом для інших посадовців

«Військова адміністрація та правоохоронні органи області й надалі будуть припиняти неправомірну діяльність будь-кого незалежно від рангу та займаної посади», - резюмував Марченко.

Як повідомлялося, Приморський райсуд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн заступнику очільника Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову, затриманому співробітниками СБУ на хабарі.

Слідство інкримінує заступнику очільника Одеської ОВА скоєння злочину за ознаками ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища).

Читайте також: На Одеській митниці викрили корупційну схему - без хабарів не пропускали навіть генератори

Служба безпеки України затримала заступника голови Одеської обласної військової адміністрації, який за 35 тис. дол. хотів звільнити підлеглого від кримінального покарання. У межах контролю за вчиненням злочину Служба безпеки задокументувала факт передачі посадовцю «авансу» 27 тис. дол.

В Офісі Президента відреагували на затримання, назвавши це сигналом іншим посадовцям про відповідальність за порушення закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-