До Вінниці прибула перша партія придбаних польських тролейбусів, що були в експлуатації

До Вінниці прибула перша партія придбаних польських тролейбусів, що були в експлуатації

Укрінформ
До Вінниці прибула перша партія із 20 придбаних містом польських тролейбусів, що були в експлуатації

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«Перші десять тролейбусів Solaris, які ми закупили, вже у Вінниці. Ще стільки ж очікуємо найближчим часом. Завдяки цим польським тролейбусам замінимо застарілі та енергозатратні ЗІУ-9», - написав Моргунов.

За його словами, придбані тролейбуси не нові, але перебувають у гарному технічному стані, ці машини оптимальний для Вінниці варіант за співвідношенням ціни та якості.

Як повідомили Укрінформу у міськраді, йдеться про 12-метрові тролейбуси польського виробництва, виготовлені 2011 року. Вони мають низький рівень підлоги, облаштовані місцем для розташування колісних крісел, а також відкидним пандусом і кондиціонером.

Перш ніж вийти на лінії, усі тролейбуси пройдуть технічний огляд та випробування. Вони замінять п'яту частину старого парку тролейбусів ЗІУ-9.

Читайте також: Вінниччина отримала 22 генератори від польських партнерів

Як повідомлялось, у жовтні «Вінницька транспортна компанія» (ВТК) оголосила тендер на придбання 20 тролейбусів, що були в експлуатації, на загальну суму 34 млн гривень. Тим часом компанія готує до випуску чотири тролейбуси власного виробництва марки VinLinе , які мають функцію автономного ходу. З 2019 року ВТК випустила 15 тролейбусів типу VinLinе. Загалом на маршрутах міста працюють 126 тролейбусів, з яких 100 - старі тролейбуси ЗІУ 9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-