СБУ прийшла з обшуками в монастирі та собори УПЦ МП на Хмельниччині

СБУ прийшла з обшуками в монастирі та собори УПЦ МП на Хмельниччині

Фото
Укрінформ
СБУ на Хмельниччині проводить безпекові заходи на семи об’єктах УПЦ (МП).

Про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ у Хмельницькій області, передає Укрінформ.

Зокрема, контррозвідувальні (безпекові) заходи проводяться на таких об’єктах УПЦ (МП), як єпархіальне управління Шепетівської єпархії УПЦ та Свято-Михайлівський кафедральний собор (м. Шепетівка); Різдво-Богородичний чоловічий монастир (с.Городище Шепетівського району); жіночий монастир Святої праведної Анни (м. Славута); храм Свято-Різдво-Богородичної парафії (м. Славута); храм Святих мучениць Віри, Надії, Любові і Софії (м.Шепетівка); собор Ікони Божої Матері «Неопалима Купина» (м.Нетішин); Свято-Воскресенський храм (смт Віньківці).

Зазначається, що заходи проводяться спільно з Національною поліцією у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

За безпосередньою участю представників церкви правоохоронці оглядають території та приміщення з метою виявлення заборонених до обігу предметів, а також здійснюють перевірку осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

У СБУ наголошують, що всі дії відбуваються в межах чинного законодавства.

Читайте також: У Конституційному суді прокоментували своє рішення щодо назви УПЦ МП

Як повідомлялося, 21 грудня співробітники Служби безпеки України проводили контррозвідувальні безпекові заходи на об’єктах УПЦ (МП) на Сумщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-