В Одесі розпочали демонтаж пам’ятника Катерині ІІ

В Одесі розпочали демонтаж пам’ятника Катерині ІІ

Укрінформ
В Одесі група фахівців розпочала демонтаж пам'ятника «засновникам Одеси», який ще називають пам’ятником російській імператриці Катерині II.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу мерії в Телеграмі.

«Сьогодні на виконання рішення сесії Одеської міськради розпочато демонтаж пам’ятника «Засновникам Одеси», відомого в народі як пам’ятник Катерині II. Цей пам’ятник буде передано Художнього музею», - зазначив в.о. заступника міського голови Одеси Олег Бриндак.

За його словами, таким чином не просто виконують рішення сесії, а розпочинають «важкий, довгий, але необхідний процес переосмислення власної історії, звільнення від усіх радянських, імперських міфів».

Як повідомлялося, 28 грудня до монумента приїхала група комунальників, які з допомогою крана почали розбирати високу огорожу, зведену восени довкола скульптури. Сюди ж прибули правоохоронці, які перекрили рух автотранспорту, та представники муніципальної варти.

Читайте також: Одеські комунальники почали демонтаж огорожі довкола пам'ятника Катерині ІІ

Втім, представники мерії не коментували дії комунальників.

30 листопада учасники 16-ї сесії Одеської міськради ухвалили рішення про демонтаж цього пам’ятника та перенесення на тимчасове зберігання до Художнього музею, а пізніше - до паркового комплексу «Імперського та радянського минулого», який ще належить створити. Також було вирішено демонтувати пам’ятник Суворову.

Перед тим керівництво мерії організувало електронне опитування одеситів. Більшість учасників опитування висловились за демонтаж пам’ятника Катерині II.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-