На Закарпатті збудують тимчасове житло для переселенців із Луганщини

На Закарпатті збудують тимчасове житло для переселенців із Луганщини

Укрінформ
Тимчасове житло за рахунок Червоного Хреста буде побудоване для ВПО з Луганщини на Закарпатті, але основні кошти обладміністрація спрямує на відновлення житла в Луганській області.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Модульне містечко для ВПО на Закарпатті поки що не будується, але цей проєкт вже знаходиться в стадії реалізації. Уже навіть є зарезервовані кошти від Червоного Хреста, 2 мільйони доларів. Від Закарпатської обласної адміністрації є банк землі. Про цей проєкт можна сказати, що він достатньо швидко буде реалізований. Звісно, що буде проводитись певний відбір, і квартири будуть надані в першу чергу багатодітним родинам, людям з інвалідністю», - запевнив Гайдай.

Читайте також: У містах на Луганщині майже не лишилося дерев: Гайдай каже, ріжуть на дрова

Він уточнив, що житла в містечку на всіх не вистачить – тільки для певних категорій переселенців, і буде воно тимчасовим.

«Можливо, на рік, можливо – на два, три. Все буде залежати від того, як швидко ми деокупуємо територію Луганської області. Не так багато будуватиметься таких містечок, тому що всі закумульовані обласною адміністрацією кошти, а це майже 1,7 мільярда, ми резервуємо для відновлення саме інфраструктури й будинків у Луганській області», - наголосив очільник ОВА.

Як повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, всього в Україні зареєстровано 140 тисяч луганчан, які покинули територію області. З них понад 35 тис. було евакуйовано у період активних бойових дій та з початку деокупації. Ті, хто не мав власного транспорту, безоплатними евакуаційними рейсами відправлялись до безпечних регіонів України. Кожному надали прихисток.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-