На Вінниччині достатньо місць для розміщення переселенців — Верещук

На Вінниччині достатньо місць для розміщення переселенців — Верещук

Укрінформ
У Вінницькій області є ще достатньо місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Як повідомляє Мінреінтеграції у Фейсбуці, про це сказала віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук під час поїздки на Вінниччину, передає Укрінформ.

«На Вінниччині достатньо місць для розміщення переселенців. У цьому питанні ми постійно тримаємо руку на пульсі. Якщо хтось захоче сюди приїхати, щоб пережити зиму, для них обов’язково знайдеться місце», – сказала Верещук.

Вона зазначила, що регіон має вигідне географічне розташування не лише для ВПО, на сьогодні це один з найбільших логістичних та економічних хабів.

За її словами, показовим прикладом є те, що у кількох територіальних громадах області кількість ВПО дорівнює кількості постійних мешканців.

Читайте також: Переселенців перевірятимуть у виняткових випадках - Мінреінтеграції

«Хочу подякувати громадам за підтримку цих людей. Вони отримують всі належні виплати, одяг, продуктові набори, предмети першої необхідності, спеціальне дитяче харчування. Більшість із них мешкають у домівках, тож можуть не просто комфортно жити, а й розвиватися. Своєю чергою, ми – центральна влада і керівництво громад – маємо допомогти їм у цьому», – додала посадовиця.

Як повідомлялося, статус внутрішньо переміщеної особи у Вінницькій області мають близько 200 тисяч людей, третина з них – особи з інвалідністю, пенсіонери, малозабезпечені й багатодітні сім’ї, а також діти. За державною програмою релокації на територію області перемістилися кілька сотень підприємств із Харківської, Донецької й інших областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-