Вінницьку програму перекваліфікації переселенців можна впровадити в інших регіонах - Верещук

Вінницьку програму перекваліфікації переселенців можна впровадити в інших регіонах - Верещук

Фото
Укрінформ
Під час робочої поїздки на Вінниччину віцепремʼєр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук високо оцінила практику перекваліфікації переселенців, упроваджену в регіоні.

Про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомило в Телеграмі, передає Укрінформ.

Верещук зазначила, що, приймаючи внутрішньо переміщених осіб, громада отримує нових фахівців, умотивовану молодь, нові ідеї та проєкти, які привозять із собою люди. Таким чином, переселенці - це свіжі сили для розвитку місцевої економіки та реальна можливість для розвитку громади.

«Треба бачити такі можливості й реалізовувати їх у кожному регіоні. Давати шанс внутрішнім переселенцям відчути себе на новому місці вдома, долучати їх до життя громади. Підтримувати у пошуку роботи, у старті нової справи. До вас їдуть прекрасні вчителі, лікарі, будівельники, митці – користайтеся цим!» – закликала віцепремʼєр.

Робоча поїздка Ірини Верещук до Вінниці / Фото: Олександр Лапін. Укрінформ

За словами Верещук, впроваджена у Вінницькій області практика перекваліфікації ВПО активізувала ринок праці. Так, з одного боку, створюються додаткові робочі місця для переселенців, з другого – регіон отримує тих фахівців, яких потребує.

«Така програма може бути застосована у багатьох регіонах, які приймають переселенців», – переконана очільниця Мінреінтеграції.

Читайте також: Уряд надав понад 27 мільйонів громадам, які прихистили переселенців

Як повідомлялося, статус внутрішньо переміщеної особи у Вінницькій області мають близько 200 тисяч людей. Третина з них – особи з інвалідністю, пенсіонери, діти, малозабезпечені. За державною програмою релокації на територію області перемістилися кількасот підприємств із Харківської, Донецької й інших областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-