Населення Херсонщини після окупації потребує психологічної допомоги - «Лікарі без кордонів»

Населення Херсонщини після окупації потребує психологічної допомоги - «Лікарі без кордонів»

Укрінформ
На Херсонщині люди в окупації жили у постійній атмосфері страху, це залишить ще на довгий час свої сліди, по всій деокупованій території області є велика потреба у психологічній допомозі.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав головний координатор з надзвичайних ситуацій організації «Лікарі без кордонів» Крістофер Стоукс.

«Людям на окупованій території Херсонської області було важко жити у постійній атмосфері страху, тиску. Вони ніколи не знали, що станеться з ними наступного дня, вони боялися бути затриманими, боялися, що з ними щось зроблять. І цей постійний щоденний психологічний тиск, ми впевнені, він залишить ще на довгий час свої сліди», - зазначив Стоукс.

За його словами, це матиме довгострокові наслідки. Він констатував, що по всій деокупованій території області є велика потреба у психологічній допомозі.

На деокупованій Херсонщині працює 7-8 мобільних бригад «Лікарів без кордонів» (залежно від тижня), у кожній такій мобільній клініці - лікар, медсестра, психолог і водії.

Читайте також: «Лікарі без кордонів» заявляють про драматичну ситуацію на звільнених територіях Херсонщини

Міжнародна гуманітарна медична організація «Лікарі без кордонів» (MSF) пів року працює на звільнених від російських загарбників територіях Херсонської області. У селах, які нещодавно повернули під контроль українського уряду, також почали працювати мобільні клініки «Лікарів без кордонів». MSF керує мобільними медичними клініками приблизно в 30 селах, зосереджуючись на базовій медичній допомозі, лікуванні неінфекційних захворювань та підтримці психологічного здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-