Верещук закликала жителів Бахмута виїхати й не ризикувати життям своїх дітей

Верещук закликала жителів Бахмута виїхати й не ризикувати життям своїх дітей

Укрінформ
За даними Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, нині у Донецькій області, в тому числі у Бахмуті, залишають 200 тисяч мешканців, серед яких є чимало дітей.

Про це віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

“На сьогодні мені відомо про те, що принаймні 200 тисяч залишається на Донеччині. Закликаємо залишити, наприклад, Бахмут. Ви бачите, які там обстріли зараз. І навіть у Бахмуті є зараз діти. Тому хочу скористатися нагодою та звернутися до мешканців Донецької області. Будь ласка, не ризикуйте життям своїх дітей. Ми потім, на жаль, бачимо повідомлення про те, що є руйнування, є втрати життя та здоров'я. Зважтеся на обов'язкову евакуацію. Перечекаємо зиму, а далі будемо вже дивися. Вас ніхто не залишить сам на сам з проблемами”, - сказала Верещук.

Читайте також: Релокований на захід України бізнес створює сотні тисяч робочих місць для переселенців - Верещук

Вона нагадала про те, що у серпні уряд запровадив обов’язкову евакуацію жителів неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. Люди, які звернулися до керівництва ОВА або на відповідні “гарячі лінії”, виїхали.

“На сьогодні на Донеччині, за даними Павла Кириленка (голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації - ред.), десь близько 350 тисяч осіб. У нас у міністерстві трохи менші дані. Вважаємо, що близько 200-250 тисяч усього залишалося на Донеччині. Десята частина з них — це діти”, - підкреслила вона.

Віцепрем’єр-міністр вкотре наголосила на тому, що українці, які мають бажання виїхати із небезпечних територій, нині мають можливість це зробити.

За даними Мінреінтеграції, за останні місяці з небезпечних регіонів Запорізької області виїхало понад 43 тисячі осіб, з Херсонщини – близько 34 тисяч, з Донеччини та Луганщини – орієнтовно 5 тисяч, з Харківщини – понад 5 тисяч громадян.

Читайте також: Верещук відреагувала на «звинувачення» фсб у посяганні на територіальну цілісність росії

Триває евакуація зі звільнених територій. Зокрема, з Херсонщини евакуювалося більш як 12 тисяч людей, з Харківщини – близько 23 тисяч. Також продовжується обов’язкова евакуація з Донеччини. Від її початку в більш безпечні регіони вже перемістилися понад 33 тисячі наших співгромадян. Серед них близько 5 тисяч дітей і майже 2 тисячі маломобільних.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-