У Херсоні з водою 80% міста, з опаленням – 75%

У Херсоні з водою 80% міста, з опаленням – 75%

Укрінформ
У Херсоні з водою 80% міста, з опаленням – 75%, проблеми виникають через постійні ворожі обстріли.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомила начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

«Що стосується теплопостачання, то на 75% теплом забезпечене наше місто…», - розповіла Лугова.

Вона підкреслила, що ворог обстрілює теплові підстанції, є влучення, і тоді будинки у різних районах міста залишаються без тепла. За її словами, фахівці лагодять, але ворог продовжує влучати, оскільки за місяці окупації військові рф вивчили критичну інфраструктуру міста, вони знають де що розташовано і яким чином влучати.

Наразі з минулого тижня без теплопостачання залишився мікрорайон «Корабел», довелося злити воду, оскільки немає можливості підкачати технічною водою теплову підстанцію. Як пояснила Лугова, це можна зробити тільки з Дніпра, проте ця територія під постійним ворожим обстрілом.

«Там залишилося населення – 7-8 тисяч, це густонаселений район…27 високоповерхових будинків», - уточнила начальниця МВА, додавши, що люди можуть обігрітися у “пунктах незламності”, також їм пропонують евакуюватися.

Щодо води, то забезпечено 80% міста. Через обстріли залишається без водопостачання район Острова. Також без води район Антонівки, але за підтримки генераторів воду там намагаються качати з артезіанських свердловин. Проте ситуація дуже напружена, тому що Антонівка постійно під пресуванням ворога - там б’ють і снайпери, і танки, наголосила Лугова.

Що стосується електрозабезпечення, то близько 90% осель у місті зі світлом. Світло зникає після ворожих влучень, на місце виїздять ремонтні бригади. Проте є ділянки, як от Антонівка, де найближчим часом неможливо відновити електропостачання через постійний обстріл, тому тисячі людей там знаходяться без світла.

Читайте також: Енергоатом виведе в ремонт один енергоблок

Як повідомляв Укрінформ, військові ЗСУ звільнили Херсон 11 листопада. російський агресор лишив місто без електро-, водо- та теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-