СБУ проводить обшуки у кафедральному соборі Мукачівської єпархії УПЦ МП в Ужгороді

СБУ проводить обшуки у кафедральному соборі Мукачівської єпархії УПЦ МП в Ужгороді

Укрінформ
На Закарпатті СБУ проводить обшуки в Кафедральному Свято-Воздвиженському соборі Мукачівської єпархії УПЦ МП в Ужгороді, де настоятелем є Димитрій Сидор.

Факт обшуків кореспонденту Укрінформу підтвердили в Управлінні СБУ в Закарпатській області.

Раніше зранку 14 грудня фото обшуків СБУ в соборі в Ужгороді опублікував у Телеграмі закарпатський блогер Віталій Глагола.

Димитрій Сидор є фігурантом кримінальних проваджень. Відомо, що у 2012 році він був засуджений за заклики до створення на території Закарпаття т.зв. «Підкарпатської Русі» під патронатом рф. Також у 2020 році він розміщував на території храму намет «ОПЗЖ», де роздавав передвиборчі агітки, зазначив Глагола.

Крім того, додав він, що сьогодні силовики працюють і в Свято-Покровській церкві Мукачівської єпархії УПЦ МП в Ужгороді. Шукають пропагандистську літературу, перевіряють інформацію про наміри використання цих об’єктів єпархії як осередків «руского міра».

Читайте також: РНБО запровадила санкції щодо низки церковників московського патріархату

Як повідомляв Укрінформ, раніше в грудні на Закарпатті Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ МП. Там була виявлена пропагандистська література.

Фото: Віталій Глагола

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-