Суд визнав незаконною забудову історичної частини Черкас

Суд визнав незаконною забудову історичної частини Черкас

Укрінформ
Суду визнав незаконним рішення Черкаської міської ради щодо віднесення земельної ділянки біля підніжжя Замкової гори в Черкасах до територій багатоквартирної забудови.

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"Рішення було прийнято депутатами за результатами затвердження генерального плану міста у травні минулого року та дозволило одному з забудовників міста отримати містобудівні умови та обмеження на зведення на цій ділянці комплексу багатоповерхівок.

Водночас проти забудови вказаної ділянки активно виступили містяни, до їхніх акцій долучилися архітектори, історики та діячі культури", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прокурор в суді довів незаконність ухваленого рішення Черкаською міською радою в частині віднесення спірної земельної ділянки до територій багатоквартирної забудови. Суд зобов’язав Черкаську міську раду внести зміни до генерального плану щодо віднесення земельної ділянки до території рекреаційного призначення.

Читайте також: НАБУ викрило злочинну організацію, яка взяла під контроль Одеську міськраду та бюджет міста

Черкаська міська рада може оскаржити рішення в апеляційному суді.

У грудні 2021 року в Черкасах відбувалися численні акції протесту проти забудови Замкового узвозу. Замковий узвіз – одна з найстаріших вулиць міста, яка раніше називалася Старобазарною. Вона забудовувалася на початку 19 століття. Тут жили черкаські купці – Школьников, Куперштейн, Ципін, Гроссе.

Фото: Черкаська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-