СБУ проводить безпекові заходи на об’єктах УПЦ МП у Харківській області

СБУ проводить безпекові заходи на об’єктах УПЦ МП у Харківській області

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ МП у Харківській області.

Про це повідомляє Управління СБ України у Харківській області у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що йдеться про такі об'єкти Харківської єпархії як Свято-Покровський чоловічий монастир, Свято-Благовіщенський кафедральний собор, Свято-Казанський храм, храм ікони «Взискання загиблих», Свято-Успенський храм, Свято-Петро-Павлівський храм, Свято-Миколаївський храм, Свято-Валентинівський храм, Ольгінський храм, храм цариці Тамари, Свято-Архангело-Михайлівський храм, храм Георгія Переможця, Свято-Володимирський храм, а також Свято-Вознесенський кафедральний собор Ізюмської єпархії УПЦ (МП).

Наголошується, що заходи проводяться спільно з Національною гвардією та Державною прикордонною службою України – у межах системної роботи Служби безпеки України з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій державі.

Враховуючи збройну агресію рф, дані заходи проводяться для унеможливлення використання релігійних громад як осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Читайте також: Підозрілі особи, зброя і російські агітки: що виявила СБУ на об'єктах УПЦ МП

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, які можливо причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України та предметів, заборонених до обігу.

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства.

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував ухвалити парламенту в першому читанні законопроєкт про заборону діяльності в Україні УПЦ (МП) та пов’язаних із нею релігійних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-