СБУ перевіряє два монастирі та скит УПЦ МП на Житомирщині

СБУ перевіряє два монастирі та скит УПЦ МП на Житомирщині

Фото
Укрінформ
На Житомирщині СБУ розпочала безпекові заходи у двох монастирях та скиті УПЦ МП.

Як передає Укрінформ, про це повідомило у Фейсбуці Управління СБУ у Житомирській області.

«У Житомирській області тривають безпекові (контррозвідувальні) заходи СБУ на об’єктах Української православної церкви. Цього разу заходи проводяться у Коростенському районі на території та у приміщеннях: Чоповицького Афонської ікони Божої матері жіночого ставропігійного монастиря, Казанської ікони Божої матері чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії, Скиту цього монастиря на честь преподобного Сілуана Афонського», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мета таких заходів – виявлення та протидія підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі Української держави.

Правоохоронці спільно з представниками релігійних організацій проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, можливо, причетних до протиправної діяльності, та предметів, заборонених до обігу на території України.

Читайте також: Священника УПЦ МП, який здавав ворогу українські позиції на Луганщині, засудили до 12 років

Як повідомлялося, СБУ проводила обшуки в єпархіях УПЦ (МП) в різних регіонах країни. У багатьох виявлені особи з громадянством рф, проросійська література та мільйони готівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-