САП проситиме арештувати затриманих в Одесі двох бізнесменів без права на заставу

САП проситиме арештувати затриманих в Одесі двох бізнесменів без права на заставу

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготувала клопотання до Вищого антикорупційного суду про застосування до затриманих 5 грудня в Одесі двох бізнесменів запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник керівника САП Андрій Синюк.

“Підготували клопотання до суду про застосування до двох затриманих учора в Одесі бізнесменів запобіжних заходів у вигляді арешту без права на заставу”, - сказав він.

Синюк додав, що затриманим інкримінують порушення ч.1 ст. 255 ККУ (створення злочинної організації), яка дозволяє арешт без права заставу.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня детективи Національного антикорупційного бюро затримали в Одесі трьох учасників злочинної організації, яка тримала на контролі посадовців Одеської міської ради, бюджетні витрати міста, діяльність місцевих комунальних підприємств та вчиняла інші корупційні злочини.

Читайте також: Контролювали Одеську міськраду та бюджет: учасникам злочинної організації повідомили про підозру

Як встановило слідство, з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку. Фактично злочинна організація тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради. Для реалізації злочинних дій особи налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які й забезпечували ухвалення потрібних рішень органом місцевого самоврядування.

6 грудня затриманим повідомили про підозру у порушенні ч. 1. ст. 255,(створення злочинної організації) і ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

За даними Укрінформу, йдеться про одеських бізнесменів Бориса К і Олександра Г.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-