У Харкові усунули масштабну аварію на тепломагістралі

У Харкові усунули масштабну аварію на тепломагістралі

Фото
Укрінформ
У Харкові усунули масштабну аварію на тепломагістралі, в результаті якої без опалення залишилася частина Немишлянського та Індустріального районів.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба комунального підприємства «Харківські теплові мережі», передає Укрінформ.

«До будинків, які довелося відключати в суботу через дефект на магістралі, подали тепло. Наразі тривають земляні роботи і розповітрення систем у під'їздах», - йдеться у повідомленні.

У КП зазначили, що через аварію систему довелося наполовину злити, щоб уникнути розмерзання, основний дефект локалізували швидко, потім тривало заповнення системи. «Ділянку 95-ї магістралі, яка не витримала жорсткого режиму воєнного опалювального сезону, планували замінити, але через бойові дії це стало неможливим. Хоча інший, більш проблемний відрізок магістралі, довжиною 700 метрів, який приносив багато проблем ще минулого року, замінити встигли. Також модернізували і повністю реконструювали дві магістральні камери, які сьогодні допомогли оперативно і з найменшими втратами перекрити трубу... Майже за дві доби харківським теплоенергетикам вдалося двічі злити і заповнити системи у Немишлянському та частині Індустріального району, при тому, що тільки заповнення системи триває 8 годин», - розповіли на підприємстві.

Читайте також: На Запоріжжі відновили газопровід, пошкоджений ракетним ударом

За словами керівництва КП «ХТМ», система погано переносить багаторазове заповнення через перепади напруги, кожна зміна режимів тиску має побічний ефект - гідроудари. Ділянка 95-ї магістралі у 1600 метрів запланована на заміну вже в наступному ремонтному сезоні, зазначили комунальники.

Як повідомляв Укрінформ, в суботу, 3 грудня, в Харкові стався порив у тепломережі - на трубі діаметром 1000 мм, розташованій на значній глибині та вкритій бетонними лотками. Магістраль, за інформацією «ХТМ», була побудована у 1978 році й не витримала чергового гідроудару.

Фото: КП "Харківські теплові мережі"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-